Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Новият надзорен съвет на Facebook няма да заработи скоро

Той ще трябва да съблюдава контрола над публикациите в социалната мрежа

Новият надзорен съвет на Facebook няма да заработи скоро

Снимка: Lam Yik/Bloomberg

Новият Надзорен съвет на Facebook, който има за цел да поддържа контрола над публикациите в социалната мрежа, обяви, че няма да започне работа до по-късно тази година, пише CNBC.

Независимият борд, който според някои в момента е по-необходим от всякога, ще има силата да отменя решенията на Facebook върху спорни материали. Той ще прегледжда видеоклипове, снимки и друго съдържание.

„Ние разбираме, че много хора са нетърпеливи съветът да започне официално да изпълнява задачата си да осигурява независим контрол върху решенията за съдържанието във Facebook“, посочва съветът чрез Twitter. „Ние разбираме тази спешност, но бордът няма да започне работа до края на есента.“

Още по темата

През май съветът заяви, че ще започне работа „в следващите месеци“.

Надзорният съвет на Facebook призна в отделен туит късно във вторник, че се фокусира върху „критичните стъпки, нужни за създаване на една нова институция“, преди да сподели, че много от „проблемните въпроси днес“ са в полезрението му.

Facebook обяви още през ноември 2018 г., че планира да създаде независим борд, точно след като The New York Times писа, че компанията избягва и отхвърля вината за руската намеса в американските президентски избори и за други злоупотреби в социалната мрежа.  

Бордът може да помогне на Facebook да избегне обвиненията в пристрастие, когато премахва съдържание, което се смята за проблемно.

Сред популярните лица, които попадат в новия борд на Facebook, попадат Алсън Ръсбриджър, бивш главен редактор на вестник Guardian, Андрас Сайо, който е бивш съдия и вицепрезидент на Европейския съд по правата на човека.

По статията работи: Елена Кирилова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Партиите все повече общуват с хората през социалните мрежи