IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Откриха 34-годишния съосновател на Vine мъртъв

34-годишният Крол беше и главен изпълнителен директор на приложението HQ Trivia

09:37 | 17.12.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Колин Крол, съоснователят и главен изпълнителен директор на приложението HQ Trivia, беше открит мъртъв в Ню Йорк, на 34-годишна възраст, пише Bloomberg.

Представители на полицията в Ню Йорк твърдят, че Крол е открит в безсъзнание и без признаци на живот в ранните часове на неделя. Спешна помощ се е отзовала на адреса и е потвърдила смъртта, посочва детектив Ахмед Насър от полицията.

На мястото са открити лекарства. Полицията обаче изчаква медицинска експертиза, която да покаже каква е причината за смъртта, допълва Насър.

Компанията не е отговорила веднага на обажданията и имейлите за коментар. Вместо това публикува туит, в който потвърждава трагичната съдба на Крол.

Крол, който помогна за съосноваването на стартъпа през 2015 г., стана негов главен изпълнителен директор на приложението през септември. Той пое поста от Рус Юсуспов, който стана главен творчески директор. Преди да създаде HQ Trivia, Крол помогна за основаването на Vine – стартъп за кратки видеа, който беше придобит от Twitter.

Приложението HQ Trivia пък стана особено популярно миналата година, когато привлече повече от 1 млн. потребители, които се състезаваха за парични награди при правилно отговаряне на въпроси. През март приложението приключи финансиращ кръг за 15 млн. долара, включвайки инвестиции от Founders Fund на Питър Тийл. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още