IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Потребителите на Twitter вече могат да си изпращат лични съобщения

Социалната мрежа все по-ясно започва да се конкурира с приложения като Snapchat

09:00 | 21.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

От години Twitter тества опция, която ще позволи на всички да получават директно съобщения от други потребители на нейната платформа, дори и акаунтите да не си последователи, както беше необходимо по-рано, пише TechCrunch.

Това предложение стана достъпно за част от потребителската база на Twitter през 2013 г., но така и не се превърна във възможност, от която да се възползва цялата аудитория.

Днешните промени показват, че Twitter, която обяви, че всеки може да избира да получава директни съобщения от всеки друг потребител на социалната мрежа.

По-рано, за да получи директно послание от друг човек, потребителят трябваше първо да стане “последовател” на другия в Twitter. За някои известни личности и особено за журналистите това ограничение създаваше трудности в по-личното общуване.

В миналото потребителите на Twitter, включително брандовете и някои специални потребители, имаха възможността в някои случали да включат опцията за Директни съобщения към всички. Но сега всички в Twitter могат да се възползват от това, ако желаят.

От социалната мрежа разкриха, че инструментът вече работи. Във връзка с това компанията обнови своите правила за изпращане на съобщения. И за да подчертае още повече новото си предложение Twitter твърди, че новия бутон Direct Message ще се появи на профилните страници, както на устройствата с Android, така и на телeфоните iPhone. Той ще се покаже само в профилите на хора, до които можете да изпращате директни съобщения.

Ако потребител започне да получава спам или обидно съдържание, той има право да блокира въпросния потребител в Twitter и по този начин премахва възможността за по-нататъшен контакт чрез лични съобщения с този човек.

Промените се случват в момент, в който Twitter се фокусира предимно върху персоналната комуникация, започвайки да се конкурира все по-силно с мобилни приложения като Snapchat и WhatsApp, чиято потребителска база расте изключително бързо. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:47 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още