IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Samsung може да пусне собствена социална мрежа

Потребителите на приложението ще могат да създават съвместни колажи, рисунки, подписи

21:04 | 15.03.16 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Samsung&nbsp;</em></p>

Снимка: Samsung 

Южнокорейският технологичен гигант Samsung може да пусне собствена социална мрежа Waffle, се посочва в съобщение на компанията, цитирано от ТАСС и БТА.

Потребителите на приложението ще могат да създават съвместни колажи, рисунки, подписи. Те могат да публикуват снимка, която техните приятели имат възможност да коментират, като прибавят собствени снимки или рисунки в мрежата около оригинала, обяснява сайтът Verge.

Приложението носи името Waffle (Вафла) заради мрежата от квадратчета с изображения, създадени от потребителите.

Waffle е разработка на подразделението на Samsung C-Lab, което създава и тества нови услуги. Приложението бе представено на американския фестивал South by Southwest.

Приложението все още е в процес на разработване. Бета версия е достъпна за устройства, работещи с операционната система Android.

Samsung може през лятото да закрие проекта, ако той не оправдае очакванията. Ако приложението има успех, ще бъде пуснато и за Android, и за iOS.

На пазара вече има социални мрежи, чието основно съдържание са снимки на потребителите. Сред тях са Instagram и Snapchat.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:46 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още