IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap отделя приятелите от компаниите в новия си дизайн

Мобилното приложение търси начин да се отличи от Facebook

18:31 | 29.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Snap показа новия дизайн на мобилното си приложение за споделяне на снимки, с който се надява да привлече повече потребители и рекламодатели, за да съживи приходите си, пише Bloomberg.

След три тримесечия с разочароващи приходи от продажби, след като стана публична компания тази година, Snap обяви, че опростеният дизайн ще накара хората да прекарват повече време, използвайки Snapchat. Това от своя страна ще направи приложението по-привлекателно за рекламодателите в дългосрочен план. Основната промяна е свързана с отделянето на снимките и видеата, изпратени до потребителите от техните приятели, от тези, изпратени от компании.

"Досега социалните мрежи винаги са смесвали снимките и видеата, изпращани от вашите приятели, със съдържанието от медии и други“, коментира Snap. „Въпреки че размиването на границите между професионалните създатели на съдържание и вашите приятели беше интересен интернет експеримент, то също така създаде някои странни странични ефекти (като фалшивите новини)“.

Главният изпълнителен директор на Snap Евън Шпигел подсказа за промяната в дизайна по време на обявяването на финансовите резултати на компанията по-рано този месец, което даде нови надежди, че Snap е на път да се справи с проблемите си, но е и предупреждение, че промените могат да повлияят негативно на растежа в краткосрочен план.

Шпигел се бори с проблеми, откакто компанията стана публична, тъй като трябва да представи стратегия, която да е едновременно уникална и да разграничи Snapchat от Facebook, която има седем пъти повече потребители, но копира част от най-популярните функции на Snapchat.

Новият дизайн ще бъде достъпен за малък брой потребители от днес, но от Snap заявиха, че през следващите седмици той ще стане достъпен за всички.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 04:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още