IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snap залага на десетки оригинални предавания, за да задържи тинейджърите

Целта е потребителите да прекарват повече време в Snapchat

19:12 | 10.10.18 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската компания Snap ще пусне десетки оригинални предавания в своето мобилно приложение, залагайки, че новата линия от развлекателно съдържание може да задържи вниманието на потребителите ѝ в тинейджърска възраст и да ѝ помогне да изпревари Instagram на Facebook, пише Bloomberg.

Програмите, обявени днес, бележат най-голямото усилие на Snap в инвестирането и създаването на собствено съдържание.

Идеята ѝ е да задържи потребителите по-дълго в Snapchat и да продава реклама на компании, които искат да достигнат до по-младите потребители.

В списъка с обявените заглавия влиза “Endless Summer” - документален сериал за влиятелните личности в социалните мрежи в Лагуна Бийч, Калифорния”, както и “Class of Lies” - шоу за съквартиранти в колежа, които се опитват да се справят с изчезването на най-добрия им приятел.

Ходът надгражда над първите стъпки на Snap в създаването на оригинално съдържание още от 2016 г., когато пусна “Good Luck America”. Предаването, което се водеше от бившия кореспондент на CNN Питър Хемби, беше свързано с политиката на САЩ преди изборите за президент.

От 2016 г. насам Snap е пуснала над 60 оригинални програми благодарение на партньорства с други медийни компании.

Оригиналните програми са “голям успех за нас”, коментира Шон Милс, директор на Snap, който отговаря за проекта.

И все пак Snap се сблъсква с един особено пренаселен пазар на телевизионни предавания. Същевременно компанията е на загуба, поради което е под огромен финансов натиск. В допълнение идва и конкуренцията от Instagram, което не прави ситуацията по-лесна.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:02 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още