IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Snapchat пусна платформа за добавена реалност, достъпна за разработчици

Компанията иска да разшири предложенията си, свързани с набиращата популярност технология

12:41 | 15.12.17 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;lensstudio.snapchat.com</em></p>

Снимка: lensstudio.snapchat.com

Snapchat става по-отворена, което означава, че външни разработчици могат да ѝ помогнат да започне да предлага безкрайни преживявания с добавена реалност, отвъд тези, които се правят в самата компания, пише TechCrunch.

За целта Snap пусна Lens Studio AR – инструмент за разработчици, чрез който всеки може да създава въображаеми 3D обекти, които потребителите да добавят в снимките и видеата си.

Но марките, медиите и разработчиците ще трябва да промотират своите собствени проекти (Lenses) чрез рекламирането на специални QR Snapcodes, които потребителите ще сканират, за да отключат ефекта с добавена реалност за 24 часа.

Това е необходимо, защото Snapchat няма да показва тези филтри директно в приложението, освен ако компаниите не платят на партньорска агенция да им изгради специален ефект и след това не купят спосорирани реклами от Snap.

Новата опция има шанса значително да увеличи стойността на забавленията с добавена реалност на Snapchat, помагайки на услугата да се конкурира с Camera Effects AR - платформата на Facebook, която беше отворена за всички разработчици по-рано тази седмица.

И макар че в момента услугата на Snap позволява направата само на т.нар. World Lenses, а не на селфи маски, повече елементи с добавена реалност ще дадат на Snapchat така нужното увеличение на времето за гледане и споделяне, докато растежът на броя нови потребители се забавя, на фона на конкуренцията от Instagram.

Една трета от общо 178 млн. дневни потребители на Snap вече ползват опцията Lenses всеки ден за средно по 3 минути. А това е със само 3000 елемента, които Snap е направила сама. Във връзка с отварянето на платформата, вицепрезидентът по инженерните въпроси и платформата за камерата Ийтън Пилипски коментира: „Има нещо вълшебно в това да се връщаш всеки ден и да откриваш, че има ново преживяване“.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:41 | 05.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още