IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Tencent ще проверява личните данни на потребителите на своите онлайн игри

От началото на годината досега компанията е зачеркнала над 250 млрд. долара от своята пазарна стойност заради по-строгите регулации в тази сфера

12:31 | 05.11.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Китайската технологична компания Tencent Holdings Ltd. ще разшири своята система за възрастова проверка, за да обхване всички потребители на своя бизнес с онлайн игри, съобщава Bloomberg.

Това е един безпрецедентен ход в отговор на критиките от страна на държавните органи, че дружеството стимулира пристрастяването на подрастващото население към дигиталните игри. 

Tencent възнамерява да провери до 2019 г. информацията за идентичността на всички геймъри, налична в базата данни на полицията, като това ще засегне и потребителите, играещи на популярната онлайн игра Honour of Kings.

Проверката ще обхване 10 от най-известните игри на компанията преди системата да засегне всички останали подобни продукти от нейното портфолио, съобщават от Tencent в своя официален профил в WeChat в понеделник.

Компанията е подложена на кръстосан огън от държавните агенции, които я обвиняват в опити за пристрастяване на подрастващото население към дигиталните игри.

Въпреки че тя създаде набор от мерки, като ограничаване на игралното време за децата, Tencent остава притисната от регулаторите.

През септември компанията обяви, че ще започне да използва базата данни на полицейските власти, за да провери персоналната информация на онези потребители, които играят Honour of Kings.

Акциите на компанията поевтиняха с повече от 4% в понеделник. В своето съобщение в интернет Tencent заяви, че този неин ход, който тя определя като „здравна система“, има за цел и да се противопостави на набиращите скорост нелегални онлайн продажби на лични данни.

Редица правителствени агенции обединиха усилия за издаването на редица укази, предназначени да се противопоставят на нарастващия брой деца с късогледство, с което целят да ограничат използването на електронни устройства и широкото разпространение на онлайн игри.

Регулаторите вече започнаха да отказват одобрения на редица компании, които разработват и пускат на пазара подобни игри.

Именно тези мерки допринесоха за понижението в пазарната стойност на Tencent с повече от 250 млрд. долара от януари насам.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:17 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още