IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

TikTok иска почти да удвои работната си сила до края на 2020 г.

Компанията направи промени в ръководството на китайския си бизнес

16:56 | 12.03.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg</em></p>

Снимка: Shiho Fukada/Bloomberg

Базираната в Пекин ByteDance, която е собственик на приложението TikTok, назначи нови ръководители на китайския си бизнес и постави цел за почти удвояване на глобалната си работна сила до 100 хил. души до края на годината, предава Ройтерс.

Осемгодишният стартъп, който беше оценен на 78 млрд. долара при последния кръг на финансиране, в момента има над 60 хил. служители в 30 държави по света.

Освен това компанията разкри, че е наела Джан Лидун, който досега се занимаваше с монетизацията на приложението, за председател на китайския си бизнес. Той ще съблюдава непродуктовите операции на китайския пазар, включително стратегията и монетизацията.

Ръководителят на китайското приложение за кратки видеа Douyin Кели Джан Нан ще стане изпълнителен директор на бизнеса в Китай, като ще се грижи за продуктовите операции в страната, включително агрегатора за новини JInri Toutiao, Douuin и Xigua Video, обяви ByteDance.

И двамата ще се отчитат пред основателя и глобален главен изпълнителен директор Джан Имин, който ще пренасочи фокуса си към плановете на компанията към глобална експанзия, сочи изявлението.

“През следващите три години планирам да посетя всички региони, в които имаме офиси, и да науча за местната култура, а също така за операциите на компанията на тези локации”, коментира глобалният изпълнителен директор.

“Бързият растеж, който ByteDance постигна през последните осем години, е доказателство за посвещаването на нашите служители, един глобален екип, който очакваме да достигне 100 хил. души до края на годината”, посочва още той.

TikTok е най-сваляното приложение, което не е игра, в App Store на Apple и в Google Play през последните два месеца, сочат данни на Sensor Tower.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:07 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още