IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter блокира акаунта на Zero Hedge

Причината са спекулации на финансовия блог за разпространението на коронавируса

21:09 | 03.02.20 г. 2
<p>
	<em>Снимка: Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Микроблогинг услугата Twitter премахна страницата на сайта за финансова информация Zero Hedge от своята платформа заради статия за коронавируса. Zero Hedge е получила съответното съобщение от Twitter в петък, съобщи страницата, която вече не може да бъде достигната чрез Twitter за своите приблизително 670 000 последователи. Американската социална мрежа оправда хода с нарушения на правилата си за злоупотреби и тормоз.

В своя статия Zero Hedge предположи връзка между китайски учен и епидемията с коронавируса. Zero Hedge заяви, че решението на Twitter е очевидно свързано с оплакване, подадено от онлайн новинарския сайт BuzzFeed.

BuzzFeed, от своя страна, поясни, че Zero Hedge предполага, че учен от Ухан е заяил, че вирусът е разработен като биооръжие. Статията е публикувана под заглавието: „Това ли е човекът зад глобалната пандемия с коронавируса?“ Интернет е пълен с често груби и очевидно погрешни теории за генезиса на вируса, които често разпалват несигурност и се предполага, че предоставят гласност на своите разпространители.

Дори Facebook заяви, че възнамерява да премахне целенасочената дезинформация за вируса - отклонение от предишните практики. Мрежата ще разчита повече на информация от неутрални органи като Световната здравна организация (СЗО). Китайската мрежа TikToc и Pinterest също премахват теории за конспирации, свързани с коронавируса.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:02 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

2
rate up comment 7 rate down comment 1
Dr. Vatnikov
преди 4 години
Zero Hedge е спонсориран от Москва сайт за пропаганда. Още преди няколко седмица беше разкрит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 9 rate down comment 6
Petar2015
преди 4 години
А Twitter как провери дали информацията е вярна? Може би са изпратили следовател в Китай или са направили справка в Wikipedia...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още