IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter отново има проблеми с програмата си за верифициране на акаунти

Компанията е потвърдила няколко фалшиви акаунта, които после е изтрила

18:34 | 13.07.21 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Twitter разкри, че по погрешка е потърдила няколко фалшиви акаунта, които в крайна сметка след това е изтрила окончателно. Това се случва месеци, след като тя рестартира програмата си за верификация, предава Ройтерс.

През май компанията започна отново да верифицира акаунти след едногодишна пауза, в която не поставяше сините знаци за потвърждаване на профилите. Тогава тя посочи, че само известните потребители ще получават вируталната значка.

„Погрешно одобрихме заявленията за проверка на малък брой неавтентични (фалшиви) акаунта“, посочва говорител на Twitter в изявление.

„Спряхме окончателно въпросните профили и премахнахме знака за потвърждение съгласно нашата политика за манипулиране на платформата и спам“, допълва той.

Социалната мрежа спря своята програма за верификация през 2017 г. предвид критиките, че произволно избира профили и е объркваща.

Съгласно новите правила за проверка, акаунтите трябва да са били активни през последните шест месеца и да отговарят на един от няколко критерия: правителство, компании, марки и организации, медии и журналисти, развлечения, спорт и игри, активисти, организатори и други влиятелни лица.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:08 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още