Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Twitter предупреди за евентуална хакерска атака, поръчана от правителство

Компанията е изпратила съобщения до потребителите, които може да са засегнати

Twitter изпрати съобщение до част от потребителите на социалната си мрежа, в което посочва, че хакери вероятно са се опитали да достигнат до чувствителна информация от акаунтите им, обяви самата компания. Това е първото подобно съобщение, което тя изпраща до своите потребители, като твърди, че хакерите вероятно са подкрепени от държава, предава Ройтерс.

Според фирмата атаката е била насочена към „малка група профили“, а за момента все още няма признаци хакерите да са откраднали важни данни.

Въпреки тази информация Twitter не разкрива повече детайли за евентуалния пробив в системите ѝ, както и за това кои са заподозрените, които се разследват.

Още по темата
Съобщението на Twitter е най-новото, което идва от технологична компания и повдига отново темата за нарастващия брой атаки от спонсорирани от правителства кибератаки. Освен компании, занимаващи се с технологии, обект на подобни атаки са различни фирми, медии и дори правителствени агенции.

Организацията с нестопанска цел Coldhak, базирана в САЩ, заяви, че е получила предупреждение от Twitter още в петък. В него се посочва, че хакерите може да са се опитали да се сдобият с информация, включваща „имейли, IP адреси и/или телефонни номера“.

Нито Coldhak, нито други потребители на микроблогинг платформата посочват защо биха били обект на атака.

Колин Чайлдс, един от основателите на Coldhak, твърди, че организацията му не е забелязала някакво значително влияние на атаката върху организацията.

Google и Facebook също са сред компаниите, които преди време започнаха да предупреждават потребителите си за евентуални хакерски атаки, поръчани от правителства. 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Десислава Попова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Twitter: Стремим се към сделката за сливане на Мъск