IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter променя правилата за потвърдените акаунти

Компанията може да премахва синята отметка по всяко време без предупреждение заради различно поведение

13:30 | 16.11.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Американската социална мрежа Twitter Inc. актуализира своите правила за премахване на потвърждението на самоличността на потребителите. Компанията заяви, че може да премахне синята отметка по всяко време без предупреждение заради различно поведение, включително заради насърчаване на омразата или подбуждане към тормоз над други хора, предава Bloomberg.

Въпреки че „потвърждението на акаунтите отдавна се възприема като насърчаване", Twitter потвърди в сряда в туит, „че това възприятие се е влошило, когато пуснахме верификации за публични изявления и верифицирахме хора, които в никакъв случай не одобряваме". 

По-рано през този месец социалната мрежа спря системата за идентифициране на самоличността на потребители със синя отметка, след като се сблъска със силна критика заради потвърждаването на акаунта на Джейсън Кеслър - 34-годишен десен екстремист, който стана известен с протестната си акция в Шарлътсвил.

Twitter заяви, че е в процес на създаване на нова програма за удостоверяване и в същото време не приема никакви нови заявления за потвърждение на акаунти. Компанията също така преглежда текущите проверени профили, за да се увери, че потребителите отговарят на новите указания за поведение.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 15:43 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още