IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter пусна функцията "ретуит с коментар"

Потребителите посрещнаха добре промените в социалната мрежа

14:40 | 08.04.15 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Twitter пусна официално функцията „ретуит с коментар“, тестовете на която започнаха миналото лято, пише TechCrunch.

Опцията позволява на потребителите да вграждат туитове в своите туитове, което им дава възможност да надвишат лимита от 140 символа на съобщение, когато допълнят съобщението си с предишен свой коментар.

Функцията вече е достъпна на сайта на Twitter и на приложението за iPhone. Скоро тя ще бъде пусната и за мобилното приложение за Android.

Преди това Twitter позволяваше на потребителите да вграждат туитове като цитати като копират URL адреса на коментара, но „ретуийт с коментар“ вече позволява това да се случва с натискането на един бутон.

Пускането на новата опция беше посрещнато добре от потребителите на Twitter.

Всъщност новата функция има сериозна цел. От една страна, тя позволява на хората да споделят и коментират туитове без да се налага да съкращават линка към първоначалния туит, което означава, че контекстът и смисълът се запазват.

Принуждаването на потребителите да съкращават своите послания до определен брой символи е част от чара на Twitter, върху който е изградена платформата. С развитието на социалната мрежа обаче много влиятелни потребителите търсят начини да прескочат ограничението, така че да използват Twitter за своя основна комуникационна платформа. 

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 23:47 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още