Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Twitter пусна нови рекламни функции, докато се насочва към онлайн търговията

Социалната мрежа иска да позволи на брандовете да продават продукти през нейната платформа

Twitter пусна нови рекламни функции, докато се насочва към онлайн търговията

Снимка: Michael Nagle/Bloomberg

Социалната мрежа Twitter пусна нови рекламни функции и обнови алгоритъма, който решава кои реклами да виждат потребителите. Всичко това е част от усилията на компанията да постави основата за пускането на бъдещи функции за електронна търговия, разкри социалната мрежа пред Ройтерс.

Новите функции бяха обявени в момент, в който Twitter се стреми да засили бизнеса си с реклами – стратегия, целяща бързо генериране на приходи от продажби. Той представлява само 15% от бизнеса на Twitter за миналата година. Усилията могат да помогнат на Twitter да постигне целта си да удвои своите годишни приходи до 2023 г.

Базираната в Сан Франциско компания се позиционира така, че в крайна сметка да позволи на брандовете да продават продукти през нейната услуга, като първо подобри способността си да показва на потребителите подходящи реклами и увеличи вероятността да кликнат върху тях.

Още по темата

По думите на Камара Бенджамин, групов продуктов мениджър на Twitter, това ще накара хората да инсталират приложения, да посещават уебсайтове и да намират продукти, отговарящи на нуждите им.

Рекламите, промотиращи сваляния на мобилни игри и други приложения, които са основен вид реклами в социални мрежи, сега ще позволяват на потребителите да започнат свалянето им, без да напускат Twitter, посочи в публикация в блога си компанията. По-рано потребителите трябваше да излязат от социалната мрежа, за да свалят други приложения.

Twitter допълва, че работи по нови инструменти, които да позволят на компаниите да предлагат реклами, за да намират клиенти, които са по-склонни да извършват покупки в приложения.

Функция за слайдшоу реклами, включващи различни продукти, сега изпращат потребителите към различни уебсайтове, ако кликнат на рекламата. Преди брандовете можеха да изберат само една дестинация, към която да се препращат купувачите. Това е увеличило броя на кликванията върху рекламни кампании с 25%, обяви компанията.

Освен това Twitter е подобрила и рекламния си алгоритъм, показвайки реклами до по-голям брой хора в началото на кампания, така че да може да прецени по-добре потребителския интерес, твърди Бенджамин.

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Социални мрежи
Всичко, което Pinterest иска за Коледа, са нови потребители