IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter ще маркира акаунтите на държавни лидери и правителствени акаунти

Социалната мрежа твърди, че това ще даде повече контекст, когато става дума за геополитическите разговори в платформата

22:12 | 11.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Twitter обяви, че следващата седмица ще добави маркери за идентифициране на повече профили на държавни представители, включително на личните акаунти на световни лидери, за да даде на потребителите по-ясен поглед към геополитическите разговори в платформата, предава Ройтерс.

Ходът беше обявен в момент, в който подходът на Twitter към известни фигури и правителства е критикуван, след като платформата наложи забрана на профила на американския президент Доналд Тръмп.  

През август Twitter заяви, че ще отбелязва акаунтите на държавните медии, като руската Спутник и китайската информационна агенция Xinhua. Тогава беше обявено, че ще бъдат маркирани и профилите ключови представители на правителства от петте постоянни членки на Съвета за сигурност на ООН: Китай, Франция, Русия, Обединеното кралство и Съединените щати.

В публикация в блога си Twitter обяви, че разширява това отбелязване за държавни представители и институции, които са „гласът на страната в чужбина“ от страните от Г-7 и други.

Запитан как Twitter ще определи правителствените етикети в ситуации като тази в Мианмар, където наскоро военните завзеха властта чрез преврат, глобалният директор по публичните политики на компанията Ник Пикълс заяви, че социалната мрежа не поставя етикети за държави, в които има спорни правителства.  

„Ще вземем предвид международните дискусии за легитимостта на правителството, когато обмисляме дали е подходящо да приложим маркерите“, коментира Пикълс в интервю.

Тези маркери ще се поставят само на проверени акаунти, допълва той. Например в Иран това би означавало, че върховният лидер аятолах Али Хаменей сега няма да получи маркер, защото не е проверен.

Новите държави, в които висшите представители ще бъдат отбелязвани, са: Канада, Куба, Еквадор, Египет, Германия, Хондурас, Индонезия, Иран, Италия, Япония, Саудитска Арабия, Сърбия, Испания, Тайланд, Турция и Обединените арабски емирства.

Twitter ще обозначи личните акаунти на държавните глави от тези държави и тези на постоянните членки на Съвета за сигурност на ООН, като твърди, че въпросните профили се ползват за дипломация.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:39 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 1 rate down comment 0
abdul
преди 3 години
страхотна новина.каква чудесна платформа.уникален шанс за легитимните лидери да бъдат чути. това е възможност, която те не трябва да изпускат.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още