IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter тества промени в списъка с туитове

Платформата може да започне да показва най-интересните публикации най-отгоре, а не в хронологичен ред, както досега

12:08 | 09.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Социалната мрежа Twitter, която обикновено показва най-новите публикации на потребители, експериментира с нова подредба на съдържанието, така че потребителите да виждат най-релевантното за тях, подобно на списъка с новини на Facebook, пише Bloomberg.

Промяната има за цел да улесни потребителите на Twitter, които искат да посещават сайта по-рядко и предпочитат да четат само най-добрите туитове. Новата функция се тества от малък брой потребители, много от които са откликнали негативно на промените, посочвайки, че искат да се върнат към първоначалния формат.

„Това е експеримент“, посочва Twitter. “Ние продължаваме да проучваме начините да предлагаме най-доброто съдържание на хората, които използват Twitter”.

Платформата вече реорганизира хронологията на публикациите си, но в по-малка степен, като добави секцията „While You Were Away” (Докато те нямаше). Сегашните тестове разширяват усилията ѝ в тази посока.

Новият главен изпълнителен директор Джак Дорси насърчава базираната в Сан Франциско социална мрежа да търси възможности да предлага продуктите си по възможно най-приятен за потребителите начин. Най-отдадените потребители на Twitter прекарват по цял ден, проверявайки сайта, разглеждайки кого да последват в сайта и общувайки с другите.

Но растежът на броя на потребители се забавя, ето защо компанията трябва да подобри продукта си, така че той да се харесва повече на онези, които не влизат толкова често в платформата.  

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 17:21 | 11.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още