IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Twitter замразява наемането на нови служители в опит да ограничи разходите

Компанията се подготвя за придобиването ѝ от милиардера Илон Мъск

22:58 | 12.05.22 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg L.P.</em></p>

Снимка: Bloomberg L.P.

Главният изпълнителен директор на Twitter Inc. Параг Агравал обяви, че социалната платформа замразява наемането на персонал като част от усилията за намаляване на разходите, отразявайки състоянието на несигурност на компанията, докато очаква придобиването ѝ от страна на Илон Мъск срещу 44 млрд. долара.

Компанията няма да наема нови служители и може да анулира вече пуснати обяви, съобщава Bloomberg, цитирайки вътрешнофирмено съобщение. 

Ще бъдат направени някои изключения за жизненоважни за бизнеса роли. Компанията също така намалява разходите като пътувания по командировки, консултации и маркетинг.

Двама висши мениджъри в Twitter също напускат. Кайвон Бейкпур, ръководител на отдела за потребителски продукти, и Брус Фалк, отговарящ за приходите, са били помолени от Агравал да напуснат компанията.

Агравал споделя, че редица глобални събития, включително войната в Украйна и кризата във веригите на доставка, са навредили на бизнеса на Twitter и може да продължат да оказват негативен ефект. Компанията не планира широко съкращаване на работни места, „но лидерите ще продължат да правят промени в своите организации, за да подобрят ефективността, ако е необходимо“, пише Агравал.

„В началото на пандемията (от коронавирус) през 2020 г. беше взето решението да се инвестира агресивно, за да се постигне голям ръст на аудиторията и приходите, и като компания не постигнахме необходимото по отношение на различните етапи, които вдъхват увереност в следването на тези цели“, посочва Агравал, добавяйки: „За да управляваме отговорно организацията, докато работим по нашите стратегии, трябва да продължим да действаме съзнателно по отношение на нашите екипи, назначаването на нови служители и разходите“.

След напускането на Бейкпур и Фалк Джей Съливан ще поеме двата поста.

Съливан говори за пренасочване на компанията към по-малко на брой проекти по време на скорошните срещи на екипа и на цялата компания, според източник, запознат с въпроса.

По-рано Джак Дорси заяви, че няма намерение отново да поеме ръководството на Twitter. Дорси, който в момента ръководи компанията за разплащания Block, притежава 2,4% дял в Twitter, сочат данни на Refinitiv.

Наскоро подадени в регулаторите документи показаха, че Мъск води преговори с Дорси, който да допринесе със своите акции за предложеното придобиване.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 09:11 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още