IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видео с убийство във Facebook засенчва конференцията за разработчиците

Социалната мрежа е критикувана, че е отстранила твърде късно материали със съдържание на насилие

08:47 | 18.04.17 г. 1
Автор - снимка
Създател
Видео с убийство във Facebook засенчва конференцията за разработчиците

Тази седмица за Facebook трябваше да доминира годишната конференция за разработчици f8, която ще открие основателят на социалната мрежа Марк Зукърбърг по-късно във вторник с програмна реч.

Но сега мениджмънтът се занимава повече с едно видео на убиец, предава Recode.

В неделя един човек от Кливланд обяви в предаване на живо, че ще убие няколко души. Той заснема убийството на един човек, като публикува в профила си видео материала. 

Инцидентът породи опасения за това как Facebook се справя с огромния обем данни, качвани от цял свят. Социалната мрежа публикува първо подробен списък на събитията от неделя. Оказва се, че предполагаемият извършител е публикувал три видеоклипа. В първия той обявява извършването на убийство. Според Facebook за това видео не е съобщено от никого. Две минути по-късно мъжът е качил видеоклип, на което може да се види убийството. За него  потребители на Facebook са алармирали едва около два часа по-късно. 

Третият клип с признанието за убийството е излъчен на живо единадесет минути след видеото с убийството. За него е съобщено скоро след това. „Ние изтрихме акаунта 23 минути след първото съобщение за видеото с убийството и два часа след първото съобщение изобщо. Знаем, че трябва да действаме по-добре", заяви компанията на Зукърбърг.

Facebook сега е критикувана за това, че материалът е бил отстранен едва след много часове. Компанията подчертава, че ще ускори този процес в бъдеще и обяви, че ще стартира преглед на процедурата при наличие на видеоклипове с насилие. Процедурите трябва да бъдат подобрени, обяви в понеделник най-голямата социална мрежа в света. Така в бъдеще за потребителите трябва да бъде по-лесно да подават сигнали за опасни съобщения, а последващите проверки следва да се провеждат по-бързо.

Очаква се в рамките на f8 основни направления да са нововъведения в областта на изкуствения интелект и виртуалната реалност. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:57 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

1
rate up comment 4 rate down comment 0
Jay Gould
преди 6 години
От години видеа на Ислямска държава си стоят необезпокоявано, но пък една приятелка от САЩ и блокираха целия профил, че е качила картината ''Раждането на Венера''
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още