IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Видеото с атаката в Нова Зеландия е гледано 4000 пъти във Facebook

Под 200 души са гледали по време на излъчването на живо

11:53 | 19.03.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската социална мрежа Facebook обяви, че предаваното на живо видео на атаката в двете джамии в Нова Зеландия е гледано 4000 пъти, преди да бъде премахнато, пише CNBC.

Заподозреният стрелец, австралиецът Брендън Харисън Тарант, се предполага, че е убил 50 души със стрелба, като през цялото време е стриймвал на живо цялото събитие във Facebook. Тарант е обвинен в убийство.

По думите на социалната мрежа по време на излъчването видеото е гледано от под 200 души. Нито един потребител не е сигнализирал за видеото по време на излъчването, обяви компанията. Подобни клипове остават във Facebook дори след приключването им. Като цяло клипът е гледан 4000 пъти, преди да бъде премахнат, твърди американският онлайн гигант.

Първото докладване от потребител е дошло цели 29 минути след публикуването и 12 минути след края на излъчването на живо, допълва Facebook.

Социалната мрежа е изправена пред огромни критики за това, че не се справя добре с премахването на проблемно съдържание, особено от рода на това, което е качил Тарант. Facebook твърди, че е премахнала акаунта на Тарант от социалната мрежа, изтрила е видеото и е спряла профила на заподозрения в Instagram.

И все пак клипът беше споделен в различни формати във Facebook. Компанията твърди, че е успяла да засече визуално подобни видеа и автоматично ги е премахнала от Facebook и Instagram.

В събота социалната мрежа обяви, че е премахнала 1,5 млн. видеа на атаката в първите 24 часа след излъчването на живо. 1,2 млн. от тези видеа са били „блокирани при качването“.

Reddit, Twitter и YouTube също са се опитали бързо да премахнат съдържанието, свързано с атаката.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria!

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 01:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още