IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Visa и Mastercard преосмислят участието си в Libra?

Компаниите не желаят да си навличат недоволството на регулаторите

10:06 | 02.10.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Visa, Mastercard и други ключови финансови партньори могат да преосмислят участието си в криптовалутата на Facebook – Libra, пише Wall Street Journal, позовавайки се на свои източници, запознати с въпроса.

Подкрепящите финансово Libra организации не искат да си навличат проверки от регулаторите и са отказали призива на Facebook публично да подкрепят проекта.

Директорите на Libra Association, отговарящи за политиките, са се събрали на среща във Вашингтон миналата седмица.

Отделно от това Bloomberg писа, че PayPal Holdings и Stripe също не са решили дали официално да сключат договор с Libra.

Миналата седмица Ройтерс писа, че Facebook може да отложи пускането на Libra, за да отговори на притесненията на регулаторите по целия свят.

Facebook обяви, че планира да пусне дигиталната си валута през юни 2020 г., в партньорство с другите членове на Libra Association, а технологичният гигант ще управлява проекта.

Въпреки това опитът за превръщането на криптовалутите в нещо масово се сблъска с регулаторен и политически скептицизъм в световен план, а Франция и Германия заплашиха да блокират работата на Libra в Европа.

Компаниите не са отговорили веднага на запитването за коментар.

Дейвид Маркъс от Facebook, който съблюдава плановете на компанията с Libra, написа в туит, че не е наясно с плановете на другите компании „да не участват“.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:18 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още