Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Социални мрежи

Влогърът Слави Панайотов: Хейтърите са безплатен съветник

В момента писането на книги и влогърството са равнопоставени, посочи Слави Панайотов от The Clashers, автор на книгата "50 невероятни загадки"

гледано: 1422   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа
"Хейтърите са положително нещо, от което всички ние трябва да се възползваме. Те са безплатен съветник". Това каза в ефира на Bloomberg TV Bulgaria влогърът и писател Слави Панайотов от The Clashers, автор на книгата "50 невероятни загадки".

„ Ако трябва да платя на компания, която да анализира канала и да открива грешки, това ще ми отнеме голямо количество финанси, а хейтърите го правят безплатно. Така те са най-големите ти фенове, тъй като ти дават съвети, без да искат нещо в замяна. Аз лично чета коментарите им редовно и благодарение на тях съм направил много промени“, сподели той.

Като автор на книгата "50 невероятни загадки" целта му е да се фокусира върху по-рядко засегнати и разпространени теми, които не са били толкова добре отразени в световните медии.

Слави Панайотов се колебае да избере любима загадка.

„Напоследък, това, което привлече вниманието ми, беше един странен паметник, който се намира в щата Джорджия в САЩ. Той е построен през 1980 година и на него има надпис, който гласи „Дръжте населението на земята под 500 милиона души“, за да може планетата ни да оцелее. В момента световното население е над 7 милиарда души“, посочи Панайотов.

Влогърът подчерта, че се стреми да представи по интересен начин различни теми. „От две години насам избягвам конспиративните тематики. Мистерията винаги буди любопитството у хората, така че ако може да се комбинира с качествено съдържание, от което да се научават интересни факти, то това е правилната формула", разказа как подбира съдържанието на статиите си той при избор от стотици загадки, събирани през годините.

Писателят съобщи, че с трилогията „Топ мистериите“ е достигнат 150-хиляден тираж. 

„В книгата за България разказвам за по-малко известни места, които съм посещавал и легендите, свързани с тях. Книгата стана успешен пътеводител на българите, които искат да опознаят нашата родина“, коментира Слави Панайотов.

Друга тема от разговора беше свързана с това от кое се печели повече в България - от писане на книги или от влогърство.

„Преди три години отговорът на този въпрос би бил чрез писане на книги. През последните две години обаче в платформи като YouTube промените бяха изключително много. В резултат на това стана все по-трудно за нас като създатели на съдържание. Когато се появи първоначално някакво нововъведение, негодуваме, но после виждаме, че това се отплаща. В момента писането на книги и влогърството са равнопоставени“, смята Слави Панайотов.

Той обясни и как се печели чрез клипове в YouTube.

„Правиш съдържание – преди него ти излиза реклама на даден рекламодател, който плаща на платформата, за да се появи рекламата му. Формулата е 50/50 – ако един рекламодател плаща 50 цента – 25 отиват за Youtube, а 25 - за създателя на съдържание. Това е мит, който се разпространява, тъй като никой не знае със сигурност каква част от печалбата отива при платформата“, заяви Панайотов.

Той подчерта, че след последните промени в платформата не са важни само гледанията, но и колко време може да задържиш вниманието на зрителя. „От голяма важност е и демографията на зрителя – годините му и от коя държава е. Така един клип с един милион гледания може да изкара хиляда евро, а друг със същите показатели - само сто евро“, посочи той.

Какво да очакваме от новата книга "50 невероятни загадки"? Прави ли се успешен бизнес през дигиталните платформи? Защо се раздели Слави Панайотов с момчето от екипа си, с което заедно пускат The Clashers? Колко е разрешеното време в интернет пространството на дъщерята на влогъра?

Целия разговор може да видите във видео материала на Bloomberg TV Bulgaria.

Всички гости на предаването "Бизнес старт" може да видите тук.

По статията работиха: Екип на Bloomberg TV Bulgaria , редактор Петя Стоянова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (2)

0
 
2
 
2
преди 1 месец
Нищо лошо няма да кажа за Слави Панайотов. Буди уважение поне усилието и успеха да направи пари от нещо толкова тривиално. Чел съм някои негови книги, въобще не може да се каже, че е писател. По-скоро документалист. Тука невежеството е на автора на статията и редакцията.
1
 
2
 
1
преди 1 месец
Няма профилна снимка
Тоя жал-кар смо-тан, толкова е тъ-п, колкото и ал-чен. Писател бабината му трънкина, едно негодно ле-ке на един ша-мар живот!

Още от Социални мрежи
Twitter разширява функцията си за сигнализиране за дезинформация