IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Въпреки критиките Twitter няма да блокира акаунтите на политици

Работим усилено, за да останем непредубедени и в синхрон с обществения интерес, твърди социалната мрежа

11:52 | 06.01.18 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Twitter потвърди позицията си, че акаунтите на световните лидери имат специален статут в мрежата на социалните медии, отхвърляйки критиките на потребители, които призоваваха компанията да блокира американския президент Доналд Тръмп, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Блокиране на световни лидери от Twitter или отстраняване на техни спорни туитове би скрило важна информация, която хората трябва да могат да видят и дебатират, заяви компанията в своя корпоративен блог.

Още през септември Twitter заяви, че от това дали даден туит е новина и представлява обществен интерес са фактори, които компанията взима предвид, когато решава дали да го заличи. Спорът за туитовете на Тръмп обаче се разгоря с нова сила, след като президентът се похвали в своя акаунт във вторник, че има много по-голям и по-мощен ядрен бутон от севернокорейския лидер и при това той работи.

Критици твърдят, че постоянното присъствие на Тръмп в мрежата застрашава света и нарушава забраната на Twitter за публикуване на заплахи с насилие. Някои потребители протестираха пред централата на Twitter в Сан Франциско в сряда.

Компанията отговори в постинг, че дори ако блокира някой световен лидер, това няма да му затвори устата.

Социалната мрежа заяви, че наистина преглежда туитовете на световните лидери и съответно прилага своите правила, оставяйки възможността да свали някои от тях. "Никоя личност не влияе на растежа на Twitter или на взимането на тези решения. Работим усилено, за да останем непредубедени и в синхрон с обществения интерес", заяви Twitter.

Някои потребители изразиха одобрение за позицията на компанията, други се оплакаха от двоен стандарт, отбелязва Ройтерс. "Ако аз бях написал половината от това, което Тръмп е качил, откакто встъпи в длъжност, щях да бъда изгонен завинаги от тази платформа", написа един от тях. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 06:37 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Социални мрежи виж още

Коментари

Финанси виж още