IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Meta временно позволява призиви на насилие срещу руски военни

Руското посолство в САЩ настоява правителството във Вашингтон да спре "екстремистките дейности" на компанията майка на Facebook

09:37 | 11.03.22 г. 5
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Bloomberg LP</em></p>

Снимка: Bloomberg LP

Meta Platforms ще позволи на потребителите на Facebook и Instagram в някои страни да призовават към насилие срещу руснаци и руски войници в контекста на инвазията в Украйна, предава Ройтерс, позовавайки се на вътрешнофирмени имейли. Решението представлява временна промяна в политиката за реч на омразата.

„В резултат на руската инвазия в Украйна временно разрешихме форми на политическо изразяване, които обикновено нарушават нашите правила, като например изказвания с насилие като „смърт на руските нашественици". Все още няма да разрешаваме достоверни призиви за насилие срещу руски цивилни граждани", се казва в изявление на говорител на Meta.



Компанията за социални медии също така временно разрешава някои публикации, които призовават за смърт на руския президент Владимир Путин или беларуския президент Александър Лукашенко, става ясно от вътрешни имейли до нейните модератори на съдържание.

През миналата седмица Русия обяви, че забранява Facebook в страната в отговор на ограничения на достъпа до руски медии в платформата.

Вътрешните имейли показват освен това, че ще се разрешава да бъде хвален десният украински батальон „Азов“, което обикновено е забранено. Говорителят на концерна Джо Озбърн преди това беше казал, че за момента компанията прави малко изключение за похвали на „Азов“ в контекста на участието му защитата на Украйна и на ролята му като част от Украинската национална гвардия.

Междувременно руското посолство в САЩ настоява правителството във Вашингтон да спре "екстремистките дейности" на компанията майка на Facebook - Meta. „Агресивната и престъпна политика на Meta, водеща до подбуждане на омраза и враждебност към руснаците, е възмутителна", се казва в изявление на руското посолство. То заявява, че действията на компанията са още едно доказателство за „информационната война", която се води срещу Русия без правила. 

Много от големите платформи за социални медии обявиха нови ограничения на съдържанието във връзка с конфликта, включително блокиране на руските държавни медии RT и Sputnik в Европейския съюз, и демонстрираха изключения в някои от политиките си по време на войната.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 11:51 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още

Коментари

5
rate up comment 3 rate down comment 3
wart
преди 2 години
Тези престъпни *** тая престъпна *** мина всички граници. Това " Световно зло" застрашава Световният мир.Единственото спасение за човечеството е това . Злото наречена Америка !- да бъде спряно. На как ?..
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4
rate up comment 2 rate down comment 1
aranda
преди 2 години
Ти къде видя да се вълнувам от Рашастан? Аз си се вълнувам за Мета и продажността на човешката природа. Много интересува Зукърбърг народа на Украйна.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3
rate up comment 4 rate down comment 2
Petar2015
преди 2 години
Това е връх на лицемерието. Кое ще е следващото? "Russian lives does not matter"?Сега ЕС трябва да си прочете собствените закони за борба с "речта на омразата" и "призивите към насилие", да блокира Фейсбук и да им тресне глоба.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2
rate up comment 4 rate down comment 3
Dr. Vatnikov
преди 2 години
Копейник, това са призиви за отбрана и даане на отпор на алкохолизиранара opкска шайка. А Азов не са с нищо по-различни от подобни десни формации в Рашастан.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1
rate up comment 3 rate down comment 4
aranda
преди 2 години
Айде сега пък да хвалят Азов!? Май на Зукърбърг зле му се отразиха загубите от последните месеци и сега е решил да прави дивидент и от паметта на предците си хахаха
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още