IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

25% от аналитичния капацитет на Experian в глобален мащаб е съсредоточен в София

Компанията за аналитични услуги и решения за управление на кредитния риск има планове за дългосрочно инвестиране в България

20:11 | 23.06.16 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p style="text-align: justify;">
	Оперативният мениджър на Еxperian за България Мая Миланова. <em>Снимка: Experian</em></p>

Оперативният мениджър на Еxperian за България Мая Миланова. Снимка: Experian

Компанията за аналитични услуги и решения за управление на кредитния риск Experian дава заявка да продължи с разширяването на екипа си в България, информират от дружеството.

25% от аналитичния капацитет на Experian в глобален мащаб оперира от София, а компанията, чиито акции се търгуват на Лондонската фондова борса, има планове за дългосрочно инвестиране в България.

В момента за компанията у нас работят над 450 специалисти. Experian дава заявка да продължи да расте динамично и през 2016 г.

„От 2006 г. до сега българският офис на Experian удвоява броя на служителите си на всеки две години. През 2014 г. поехме ангажимент към българската държава да разкрием нови 150 работни места до края на 2015 г. – изпълнихме го предсрочно“, коментира оперативният мениджър на Еxperian за България Мая Миланова.

По думите й плановете за развитие на Experian включват следваща вълна на активно разрастване „с подобни размери и интензитет“.

„От началото на годината до сега сме наели над 50 нови служителя и към момента имаме отворени повече от 70 позиции в над 15 професионални направления“, допълва Миланова.

Българският офис на Experian е една от основните локации за разработка на софтуер. Тук работят близо 200 софтуерни инженери и инженери по качеството, става ясно от прессъобщението.

Сформираното преди три години специализирано звено за внедряване и поддръжка вече представлява близо една трета от екипа на Experian в България. А от миналата година в София беше създадено и звено с финансова експертност.

Освен с предоставяне на информация, аналитични решения и услуги за управление на кредитния риск Experian предлага решения, свързани с превенцията от измами, по-добро таргетиране на маркетингови предложения и в автоматизиране на вземането на решения.

Experian има свои подразделения в 37 държави, в които работят над 17 хил. служители. Към 31 март 2016 г. общите приходи на Experian възлизат на 4,6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:30 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още