Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

90% от българските собственици на смартфони ползват Viber

Първите осъществени услуги за плащания са в Унгария и Украйна, посочи Момчил Еленков, директор B2B за Централна и Източна Европа в Rakuten/Viber

90% от българските собственици на смартфони ползват Viber

Снимка: Getty

Започнахме проекти за плащания, като дори вече са факт първите случаи на реализирани от тях в Унгария и Украйна, където хората могат да изпращат средства помежду си с Viber чрез партньорство с една от двете големи организации за банкови карти. Това каза Момчил Еленков, директор B2B за Централна и Източна Европа във Viber, в предаването „UpDate“ с водещ Бойчо Попов.

Еленков отбеляза, че използването на Viber като платформа за бизнес цели вече е факт от няколко години. „Определено има бъдеще в тази насока“, смята той.

Гостът отбеляза, че 2019 г. вече е хвърлила светлина върху някои промени, а като пример даде началото на разговорите за т.нар. съобщения за обогатена комуникация (Rich Communication Services) – новият SMS.

„Става въпрос за телеком стандарт, подкрепян от компании като Google, които се опитват той да заработи на всички устройства с Android Събощението няма да е само текст или ограничено като символи, а ще има много по-голяма възможност за мултимедия“, обясни Еленков.

Според него чат ботовете са удачни, когато компаниите имат нужда от нови потребители. Той посочи, че те обикновено се използват като асистент, който изпълнява определени функции.

„Хората се абонират и не е задължително те да са съществуващи клиенти. Това обаче е начин да се започне диалог с тях“, каза гостът.

Той говори и за публичните чатове, които вече са заменени от възможността за създаване на общности в приложението. Според него опцията е доста успешна и в услуга на големите корпорации.

„Персонализираните стикери също се радват на все по-голям интерес“, коментира Еленков.

Той разказа, че компанията работи и по отношение на развитието на потребителските функции. „Концепцията е да се доставя местно съдържание на местния език“, каза Еленков, като добави, че по отношение на бизнес клиентите целта е разширяване на функционалностите.

По думите на госта блокчейн технологията също може да намери приложението си в платформата на Viber. “Друга интересна вертикала е комбинацията с глас“, смята той.

„Бъдещите поколения по-скоро ще говорят на приложенията“, прогнозира Еленков.

Още от разговора вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

По статията работи: Екип на Bloomberg TV Bulgaria

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Alphabet прие извънсъдебно споразумение по дела за сексуален тормоз