IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Alexa скоро ще може да отключва нови модели на Nissan

Собствениците на коли с NissanConnect Services ще могат да се възползват от услугата

13:19 | 05.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Собствениците на автомобили с марката Nissan скоро ще могат да получават достъп до колите си, като помолят гласовия асистент на Amazon – Alexa, да отключва превозните средства вместо тях, пише CNBC.

Определени модели Nissan, произведени между 2016 и 2018 г., ще бъдат оборудвани с технологията, която ще позволи на шофьорите да казват на Alexa да изпълнява задачи, като пускането на фаровете и отключването на колата от разстояние.

Функцията работи при превозни средства, които разполагат със системата NissanConnect Services – софтуера за коли на японския автомобилен производител. Потребителите ще се нуждаят от абонамент за услугата.

По-късно този месец ще стане достъпно свалянето на допълнението на Alexa, наречено NissanConnect Services от Amazon Skills Store. То прилича на приложение, но е създадено специално за Alexa. След като веднъж бъде свалено, Alexa ще може да контролира част от функциите на колите.

Amazon сключва сделки с производители на автомобили, за да вкара Alexa в колите. Миналия месец BMW обяви, че функции на Alexa ще станат достъпни в част от колите на компанията от 2018 г.

Въпреки че Amazon изпусна смартфон вълната, сега тя се опитва да стане ключов играч в сферата на продуктите за дома, като умната колонка Echo, както и в автомобилната индустрия чрез Alexa.

Но същевременно се изправя срещу играчи като Google и Apple, които имат собствени операционни системи за коли.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:44 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още