IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Amazon би работила с Apple и Google за подобряването на Alexa

Идеята е потребителското преживяване да бъде поставено на първо място

08:39 | 14.10.17 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Amazon.com има желание да се обедини с конкурентите си Apple и Google на Alphabet, ако това ще помогне за подобряване на потребителското преживяване при ползването на нейния гласово активиран виртуален асистент Alexa, обяви пред Bloomberg директор, работещ по платформата.

Онлайн търговецът, който вече работи с Microsoft по решения за продуктивност за Alexa, като интеракции с календара, ще постави потребителя на първо място, докато преследва нови партньорства, твърди Тони Рийд, вицепрезидент на Amazon, отговарящ за Alexa и устройствата Echo. Рийд е в екипа на компанията от 2014 г. насам.

„Ние сме много отдадени на потребителския подход“, коментира Рийд.

Базираният в Сиатъл търговец на дребно има 5000 служители, които работят по домашните колонки Echo и по платформата Alexa, която вдъхва живот на тези устройства, посочва още Рийд. Amazon смята, че в бъдеще гласово активираните устройства могат да бъдат разположени във всяка стая в дома, както и в коли и хотели, допълва тя.

Конкурентите на Amazon вече имат конкурентни продукти. Apple се готви да пусне своя собствен умен говорител HomePod, който работи със Siri. Google пък има няколко устройства за дома, които също оперират посредством дигитален асистент.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 05:12 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още