Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Amazon ще помага на Nasdaq да премести своите пазари в облак

Nasdaq ще стартира търговията в облака през следващата година, като започне с Nasdaq MRX, една от нейните борси за опции

Amazon ще помага на Nasdaq да премести своите пазари в облак

Снимка: Bloomberg L.P.

Nasdaq Inc. ще си партнира с Amazon.com Inc., за да дигитализира своите пазари в Северна Америка през 2022 г., съобщава Bloomberg.

Това решение е поредният пример за това как борсите започват да се насочват към облачния софтуер и анализ на данни. По-разно този месец Google на Alphabet Inc. сключи сделка със CME Group Inc., според която технологичната компания ще помогне на оператора за обмен на деривати да премести своите данни и клирингови услуги към Google Cloud. 

Още по темата

Nasdaq ще стартира търговията в облака през следващата година, като започне с Nasdaq MRX, една от нейните борси за опции. С течение на времето компанията възнамерява да премести повече пазари в облака чрез уеб услугите на Amazon.

Въпреки че прехвърлянето на капиталови пазари към базирани на облак платформи може да помогне на борсите да намалят разходите, технологичните предизвикателства са огромни.

Съвременната търговия с акции, облигации, фючърси и други активи е невероятно бърза - с темпото, което понякога се измерва в наносекунди или милиардни от секундата - и борсите се опитват да гарантират, че всички участници на пазара получават актуализации на цените и други жизненоважни данни по едно и също време . Конвенционалните облачни решения не са създадени, за да осигурят подобна скорост.

Nasdaq и Amazon разкриха, че са разработили съвместно нова платформа, която ще функционира в основния център за данни на Nasdaq в Картерет, Ню Джърси.

Внедряването ще бъде осъществено по време на период на многоетапно тестване, за да се гарантира, че съществуващите клиенти на Nasdaq се чувстват комфортно с прехода,

Nasdaq, дългогодишен клиент на Amazon Web Services, преди това заяви, че пазарите ѝ ще преминат към облака през следващото десетилетие. Сделката подчертава успеха на Outposts, преди две години опит да се конкурира по-добре с Microsoft Corp., която рекламира своя опит в корпоративните центрове за данни, за да спечели клиенти за своите облачни услуги.

По статията работи: Аспарух Илиев

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Сделката на Microsoft за Activision Blizzard срина акциите на Sony