IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple отговори на нападките срещу своя App Store

Проблемите на компанията възникнаха малко преди годишната ѝ конференция за разработчици

11:07 | 30.05.19 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Американската технологична компания Apple публично защити своя магазин за приложения App Store от нарастващите критики за начина, по който се отнася към конкурентите си. За целта Apple пусна публикация в блога си с насоки и детайли за функциите на магазина, предава Ройтерс.

Компании като лидера в музикалния стрийминг Spotify Technology критикуваха практиките на производителя на iPhone, описвайки поведението му като антиконкурентно. Те изпратиха жалба до антитръстовите регулатори на Европейския съюз (ЕС).

В центъра на жалбата на Spotify стои 30-процентната такса, която Apple прибира от базираните на съдържание доставчици за използването на системата на Apple за покупки вътре в приложенията (IAP).

В секция, наречена “Принципи и практики”, Apple защити своите действия, посочвайки, че разработчиците решават колко искат да таксуват.

“Ние получаваме само комисионна от разработчиците, когато един дигитален продукт или услуга е получена през приложението”, допълва компанията. “Освен това държим на качеството пред количеството и на доверените трансакции. Ето защо, макар други магазини да имат повече потребители и повече свалени приложения, App Store печели повече за разработчиците. Нашите потребители имат доверие в Apple, а това доверие е ключово за честната ни работа, за конкурентността при дистрибуцията на приложенията”.

Публикацията, която беше направена малко преди годишната конференция на разработчиците на Apple в Силициевата долина следващата седмица, приветства конкуренцията.

“Вярваме, че конкуренцията прави всичко по-добро и резултатите са най-добрите приложения за нашите потребители”, коментира Apple.

По-рано този месец Върховният съд на САЩ даде зелена светлина за антитръстово дело, обвиняващо Apple, че принуждава потребителите да плащат твърде много за софтуерни приложения за iPhone, отново свързано с 30% комисионна при покупки.

Базираната в Купертино, Калифорния, компания заяви, че предоставя честен пазар за 20 млн. разработчици в своята Apple Developer Program.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 19:43 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още