IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Apple Pay навлиза в Китай през 2016 г.

Компанията изправя услугата си срещу тези на Tencent и Alibaba

10:47 | 18.12.15 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Apple обяви, че ще пусне своята платежна услуга в Китай с настъпването на 2016 г., изправяйки я срещу тези на китайските си конкуренти Alibaba Group Holding и Tencent Holdings, предава Ройтерс.

Apple ще си партнира с основната фирма за разплащания UnionPay - държавно контролиран консорциум, който има монопол върху всички карти, опериращи с юани, издавани и използвани в страната.

С този ход Apple Pay ще се опита да се справи с конкурентите WeChatPayment на Tencent и Alibai, перлата в короната на финансовото подразделение на Alibaba – Ant Financial, топ играчът в бързо разрастващия се пазар на онлайн разплащания в САЩ.

Еди Кю, старши вицепрезидентът на Apple по интернет софтуера и услугите, заяви, че партньорството с UnionPay и водещите местни банки ще помогне на Apple Pay да предостави на китайските купувачи „удобна и сигурна“ опция за разплащания.

„Китай е изключително важен пазар за Apple”, посочва той.

Страната има втората по големина икономика в света и е един от най-важните пазари за Apple, когато става дума за продажбите на iPhone и на таблети, но досега компанията държеше настрана своята услуга за онлайн разплащания.

Същевременно онлайн трансакциите се радват на бум в Китай, който е подхранван от разпространението на ползването на стотици милиони смартфони в страната, които служат за всичко – от плащания за таксита и храна до купуването на стоки в магазините.

През юли Китай предложи регулация, която разтърси сектора на онлайн платежни услуги. На този пазар компаниите, които предлагат подобни услуги, могат да генерират големи печалби от събирането на такси за трансакциите.


 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:34 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още