IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

BlackBerry разочарова с новите си финансови резултати

Въпреки възстановяването на софтуерните продажби компанията не се е справила достатъчно добре през четвъртото тримесечие

10:53 | 31.03.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Cole Burston/Bloomberg</em></p>

Снимка: Cole Burston/Bloomberg

Канадската компания Blackberry не успя да изпълни очакванията на Wall Street за приходите си за четвъртото тримесечие, въпреки че продажбите на нейния автомобилен софтуер QNX са показали подобрение, предава Ройтерс

Листнатите в Съединените щати акции на BlackBerry, която продава софтуер за сигурност на компании и правителства, както и софтуер за инфотейнтмънт на производители на коли, понижиха стойността си с близо 4% по време на следборсовата търговия.

Търсенето на софтуера QNX, използван от компании като Volkswagen и Ford Motor, се оказа под натиск заради слабото възстановяване на американската автомобилна индустрия предвид глобалния недостиг на чипове и проблемите, свързани с пандемията.

„Това беше изключителна година, с която да се справим, но ние сме доволни от продължаващото възстановяване на QNX въпреки новите предизвикателства от световния дефицит на чипове“, коментира главният изпълнителен директор Джон Чен.

Листнатите в САЩ книжа на компанията записаха близо 41% ръст от началото на годината.

Приходите на Blackberry са спаднали до 210 млн. долара през четвъртото тримесечие, завършило на 28 февруари. Това се оказа под очакванията на анализаторите за 245,1 млн. долара, сочат данни на Refinitiv.

Като се изключат някои елементи, компанията отчита печалба от 3 цента на акция, изпълнявайки прогнозите.

Нетната загуба обаче се е увеличила до 315 млн. долара, или 56 цента на акция, спрямо 130 млн. долара, или 23 цента на акция, година по-рано.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:49 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още