Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

ЦКБ внедри Apple Pay за клиентите си с карти с логото на Mastercard

По-безопасен, по-сигурен и персонален начин за плащане с iPhone и Apple Watch

ЦКБ внедри Apple Pay за клиентите си с карти с логото на Mastercard

Илюстрация: ЦКБ

Централна Кооперативна Банка АД, една от водещите финансови институции на българския банков пазар, внедри електронния портфейл Apple Pay на картодържателите си с издадени дебитни и кредитни карти, носещи логото на Mastercard. Това е по-безопасен и индивидуален начин за извършване на транзакции, с който се предотвратява предаване на картата на друго лице, физическо докосване на бутон или размяна на пари в брой, а технологията, която предоставя iPhone, гарантира сигурността при извършване на всяка транзакция.  

Всичко, което трябва да направят клиентите, е да доближат своя iPhone или Apple Watch близо до терминал за плащане, за да осъществят безконтактно плащане. Всяка покупка от Apple Pay е сигурна, тъй като процесът на автентикация се извършва с Face ID, Touch ID или парола на устройството, както и с еднократен уникален динамичен код за защита. Apple Pay се приема в хранителни магазини, аптеки, таксита, ресторанти, кафенета, магазини и много други места.

Клиентите могат също така да ползват Apple Pay на iPhone, iPad и Mac, за да направят по-бързо и по-удобно покупки в приложения или Safari браузъра, без да се налага да създават акаунти или да въвеждат многократно информация за доставки и фактури. Apple Pay улеснява плащането на доставки на храна и хранителни стоки, онлайн пазаруване, транспорт и паркиране, наред с други неща. Apple Pay може да се използва и за извършване на плащания в приложения на Apple Watch

Сигурността и поверителността са в основата на Apple Pay. Когато клиентите използват кредитна или дебитна карта с Apple Pay, действителните номера на картите им не се съхраняват нито на устройството, с което плащат, нито на сървърите на Apple. Вместо това на устройството се генерира уникален номер на сметка (Device Account Number), криптиран и съхраняващ в защитения елемент, стандартизиран и сертифициран чип, предназначен за безопасно съхраняване на информацията за извършените транзакции на устройството. 

Настройките за активиране и ползване на Apple Pay са лесни за употреба. Всичко, което трябва да направи всеки собственик на iPhone, е да отвори приложението „Wallet“, да докосне „+“ и да следва стъпките за добавяне на кредитни или дебитни карти на ЦКБ. След като клиентът добави картата си към iPhone, Apple Watch, iPad и Mac, той може веднага да започне да използва Apple Pay на това устройство. 

Повече информация за Apple Pay може да видите тук!

По статията работи: Екип на Investor.bg

Последни новини

Още по темата

Коментари ()


Още от Софтуер
Salesforce повиши годишната си прогноза и назначи нов мениджър