IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Демократи приканват Тим Кук да отговори на въпроси за проблемите с FaceTime

Те смятат, че Apple не е реагирала достатъчно бързо, за да се справи със софтуерната уязвимост

16:09 | 06.02.19 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Двама демократи от Камарата на представителите в САЩ приканиха главния изпълнителен директор на Apple Тим Кук да отговори на въпроси за проблема с опазването на данните при груповите чатове във FaceTime, след като тинейджър и майка му се опитваха с дни да предупредят компанията за бъга, предава Ройтерс.

В петък миналата седмица Apple заяви, че е оправила проблема с FaceTime и планира да подобри начина, по който откликва на информацията за софтуерни бъгове.

Председателят на Отдела по енергетика и търговия Фран Палоун и Ян Шаковски, който председателства подкомисията за надзор на потребителските въпроси, посочват в писмо, че са „силно обезпокоени“ от това колко време е необходимо на Apple да се справи с проблеми в сигурността.

Те искат да знаят кога Apple е научила за проблема, който може да е компрометирал потребителска информация и дали „има други неразкрити бъгове в момента и не са били адресирани“.

Apple не е отговорила веднага на запитванията на Ройтерс за коментар.

"Вашата компания и други трябва проактивно да гарантират, че устройствата и приложенията защитават потребителските данни, да действат незабавно, когато бъде идентифицирана уязвимост, и да адресират всяко последствие, причинено, когато не успеете да изпълните задълженията си към потребителите“, пишат демократите. „Ние не вярваме, че Apple е била прозрачна, както изисква този сериозен проблем“.

Бъгът в софтуера е позволил на потребители да чуват аудио от друг човек, когато му се обаждат, още преди той да отговори на обаждането.

Apple спря функцията за групови чатове във FaceTime миналата седмица, докато нейните инженери работиха по поправянето на грешката. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 22:16 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още