IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Electronic Arts прекратява поддържането на 50 мрежови игри

За компанията вече е икономически неизгодно да поддържа игри, които не са популярни

09:51 | 13.05.14 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Ройтерс</em></p>

Снимка: Ройтерс

Един от водещите производители на компютърни игри Electronic Arts (EA) има намерение до ноември тази година да прекрати поддръжката на 50 мрежови игри и многопотребителските режими в тях.

Това са проекти както за персонални компютри, така и за конзоли. Прекратяват се мултиплеърите на Battlefield 2, Crysis 2, Battlefield 1942, Star Wars: Battlefront, Need for Speed: Hot Pursuit 2 и други. Компанията вече започна да изключва гейм-сървърите, като по-голямата част от тях ще бъде изключена до 30-ти юни, предава Gamespot.

Издателят обяснява спирането на сървърите с ниската активност на геймърите. На официалния сайт на компанията са изброени игровите сървъри, които предстои да бъдат изключени, като причината за това е свързана с неголямата популярност на някои игри, които ще бъдат сменени с нови проекти за игри. За Electronic Arts вече е икономически неизгодно да поддържа игри, които не са популярни, не носят приходи и дори генерират загуби.

Electronic Arts допълва, че мрежовите режими на някои игри ще продължат да се поддържат, ще бъдат периодично преразглеждани и все пак може да отпаднат от този списък.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:19 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още