IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Facebook обмися да добави лицево разпознаване към умните си очила

Компанията твърди, че функцията ще присъства в устройството, само ако потребителите смятат, че е нужна

16:33 | 26.02.21 г. 1
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Gabby Jones/Bloomberg</em></p>

Снимка: Gabby Jones/Bloomberg

Ръководителят на хардуерния бизнес на Facebook потвърди, че компанията „разглежда“ включването на технология за лицево разпознаване в своите предстоящи умни очила, но само ако хората искат подобна функция, пише CNBC.

Андрю Бюсуърт потвърди новината във видео, публикувано в неговия акаунт в Instagram днес в рамките на сесия за въпроси и отговори с неговите последователи.

Запитан дали „Facebook обмисля да предлага лицево разпознаване на своите умни очила“, Бозуърт отговори, че въпросът се разглежда.

„Това е дебат, който трябва да поведем с обществото“, коментира Босуърт. „Ако хората не искат тази технология, ние не трябва да я предлагаме. Продуктът ще бъде чудесен и в двата случая. Ако хората се чувстват комфортно [с технологията], тя ще има добри възможности за приложение“.

Коментарите бяха направени, след като BuzzFeed писа, че хардуерният директор е заявил, че Facebook претегля на вътрешно ниво правните последици от подобна технология.

Босуърт отбелязва, че има етични притеснения за многобройните начини, по които лицевото разпознаване и винаги включените камери и микрофони могат да се ползват за злоупотреби.

„С тях може да се злоупотребява по всякакви начини, особено от страна на властовите структури към маргинализираните общности“, коментира Босуърт. „Какви са всички начини, по които можем да предотвратим всичко това? Достатъчно ли е?“, пита той.

По време на сесията в Instagram Босуърт посочва, че Facebook е на път в някакъв момент тази година да пусне първите си умни очила, създадени в партньорство с Luxottica – производителят на RayBan.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 07:52 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

1
rate up comment 0 rate down comment 0
mitik75
преди 3 години
Как да печелим дигиталното злато - криптовалута биткойн, подробно описание тук: ***.RABOTAIDOHOD.SIMPLESITE.COM
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Финанси виж още