IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

HTC обеща да премахне излизащи върху клавиатурата реклами в свои устройства

Компанията реагира веднага на оплакванията на потребителите

21:22 | 17.07.17 г.
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Производителят на смартфони HTC заяви, че ще оправи „грешка“, която позволява на реклами да излизат върху клавиатурата на някои от устройствата ѝ, пише BBC.

Много потребители изразиха недоволството си онлайн от рекламните банери, които се появяват на сензорните екрани, докато те пишат.

Най-новите смартфони на HTC се продават с клавиатура, която е външна разработка. Тя носи името TouchPal и е предварително инсталирана като основна клавиатура.

Безплатната версия на TouchPal обикновено показва реклами, но HTC заяви, че не е планирала това да се случва на нейните устройства.

Телефоните на HTC работят с мобилната операционна система Android, която позволява на хората да свалят и инсталират редица клавиатури на трети страни, така че да персонализират потребителското преживяване.

Android идва с вградена основна сензорна клавиатура, но много фирми, като Google и BlackBerry си имат собствени.

Част от потребителите написаха отзиви, в които посочват, че ще заменят TouchPal, като свалят други клавиатури от Google Play Store.

"Това със сигурност не е преживяването, към което се стремихме и работим, за да отстраним веднага грешката и да премахнем рекламите възможно най-бързо“, коментираха от HTC. 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 18:53 | 10.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още