Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

IBM продава част от софтуерния си бизнес

Купувач е индийската компания HCL Technologies, а сделката е за 1,80 млрд. долара

IBM продава част от софтуерния си бизнес

Снимка: Ройтерс

Американският технологичен концерн International Business Machines Corp заяви, че ще продаде част от своите софтуерни продукти на индийския доставчик на софтуерни услуги HCL Technologies за 1,80 млрд. долара, предава Ройтерс.

Включените в сделката софтуерни продукти представляват общ адресируем пазар за повече от 50 млрд. долара, твърди IBM в изявление.

Още по темата

Компанията ще продаде седем от своите продукти, включително своя продукт за сигурно управление на устройства BigFix, продукта за автоматизация на маркетинга Unica и продукта за съвместна работа Connections.

„Продуктите, които придобиваме, са в големи пазарни области, които имат потенциал за растеж, като сигурността, маркетинга и търговията, които са стратегически сегменти за HCL", заяви Си Виджаякумар, главен изпълнителен директор на HCL.

Очаква се сделката да приключи до средата на 2019 г.

Продажбите на софтуерни продукти на IBM, които се забавиха в миналото, натежаха над последните тримесечни резултати на концерна.

Приходите на HCL от бизнеса със софтуерни услуги обаче се повишиха с около 21% до 87,11 млрд. рупии (1,7 млрд. долара), с което компанията успя да надмине  очакванията и за печалбата за второто тримесечие.

IBM също така е в процес на закупуване на американската софтуерна компания Red Hat Inc  за 34 млрд. долара, включително дълг.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Виктория Тошкова

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
IT експерт: Мащабът на Facebook е основният проблем на Г-7 относно Libra