IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Лидерите на ЕС очакват от интернет индустрията мерки срещу тероризма

Форум на интернет индустрията трябва да разработи инструменти за автоматично откриване на съдържание, което подбужда към терористични атаки

19:57 | 23.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
<p>
	<em>Снимка: Архив Ройтерс</em></p>

Снимка: Архив Ройтерс

Интернет индустрията има своя собствена отговорност да подпомага борбата срещу тероризма и престъпността онлайн, записаха лидерите от ЕС в заключенията след срещата си в Брюксел.

Очакванията са да бъде създаден Форум на интернет индустрията, който да разработи нови технологии и инструменти за подобряване на автоматичното откриване и премахване на съдържание, което подбужда към терористични нападения.

Това е част от действията, които бяха обсъдени в областта на вътрешната сигурност и отбраната. В Брюксел лидерите се разбраха за обща политика в областта на отбраната. Като част от действията по сигурността беше записано споделянето на информация за чуждестранни бойци и местни радикализирани лица.

Европейският съвет подчерта ангажираността си към прилагането на Парижкото споразумение, е записано още в заключенията от заседанието.

Европа се нуждае от работни места, растеж и конкурентоспособност, отчетоха още лидерите на общността, обсъждайки потенциала на единния пазар и Европейския фонд за стратегически инвестиции.

По отношение на миграцията ще бъдат положени допълнителни усилия и за постигане на действителен напредък в политиката за връщане и обратно приемане.

Въз основа на обновения план за действие относно връщането ще се въведат добре функциониращи споразумения и прагматични механизми за обратно приемане с трети държави на равнище ЕС без излишно забавяне и чрез използване на всички възможни лостове, включително – ако е необходимо – чрез преразглеждане на визовата политика спрямо трети държави.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:18 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още