Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Microsoft отчита 755-процентов ръст на облачното ползване в Италия

Хората също продължават да използват по-старото приложение Skype, което има 40 милиона потребители на ден

Microsoft отчита 755-процентов ръст на облачното ползване в Италия

Снимка: Brent Lewin/Bloomberg

Акциите на американския технологичен концерн Microsoft затвориха сесията в понеделник със 7% ръст, надминавайки други основни технологични акции за деня, след като компанията разкри огромен ръст в използването на своите онлайн услуги.

Microsoft е сред онези, които наблюдават ръстове, предоставяйки софтуер, който служители могат да използват, за да общуват помежду си, докато остават вкъщи, за да намалят разпространението на коронавируса, отнел 36 000 живота.

Компанията допълва приложението Teams, което позволява провеждането на видео разговори и обмяна на чат съобщения. На 18 март концернът заяви, че Teams е добавяла 12 милиона повече дневни потребители в продължение на една седмица, до общо 44 милиона.

Още по темата

В понеделник Microsoft представи версия на своя пакет Microsoft 365, който ще направи Teams достъпен за потребителите.

Забелязахме 775% увеличение на месечните употреби на обаждания и срещи на потребители в рамките на един месец в Италия, където се налагат социална дистанция“, заяви Microsoft в понеделник в актуализация на публикацията в блога си, първоначално публикувана в събота.

Хората също продължават да използват по-старото приложение Skype, което има 40 милиона потребители на ден, което представлява 70-процентен ръст спрямо преди месец, заявиха от Microsoft. Услугите на Microsoft Windows Virtual Desktop и Power BI също наблюдават силен ръст, поясняват от компанията.

Анализаторите на Stifel отбелязаха статистическите данни в бележка, разпространена до клиенти в понеделник.

„Вярваме, че COVID-19 ще продължи да ускорява преминаването към гъвкави и мащабируеми облачни услуги и вярваме, че Microsoft остава в добра позиция да се възползва от тези тенденции както в краткосрочен план (както е видно от гореспоменатите статистики), така и в дългосрочен план (докато COVID -19 ускорява дигиталната трансформация) “, написаха анализаторите.

Акциите на Microsoft и шепа по-малки технологични компании, продаващи продукти, които хората могат да използват, докато работят от дома - RingCentral, Slack, Zoom, се представят през последните седмици по-добре от американските индекси.

Книжата на Microsoft се обезцениха с 1% за март, докато Nasdaq се срина с 9%, а S&P 500 - с 11%. За цялата 2020 г. S&P 500 и Nasdaq отчитат понижения с 19% и 13% досега, а Microsoft е само с 1,6% надолу.

По статията работиха: Бойчо Попов, редактор Елена Илиева

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
ЕС търси начини да чете криптираните от край до край данни в услуги като WhatsАpp