Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Microsoft придобива пореден стартъп за сигурност

CloudKnox е най-новата компания, която попада в портфолиото на американския гигант

Microsoft придобива пореден стартъп за сигурност

Снимка: David Paul Morris/Bloomberg

Microsoft обяви, че придобива CloudKnox – стартъп, чийто софтуер помага на компании да намалят правомощията за  достъпа, който дават до техните облачни ресурси. Условията на сделката не са разкрити публично, пише CNBC.

Ходът представлява поредна стъпка за Microsoft в посока разширяване на бизнеса ѝ с решения за сигурност, в допълнение към работата да опази Windows и другите ѝ продукти достатъчно защитени.

Още по темата

През януари Microsoft заяви, че е генерирала над 10 млрд. долара приходи от решения за сигурност през предходните 12 месеца, което е с 40% повече на годишна база и означава, че този сегмент расте по-бързо от останалите ѝ продуктови области. Миналата седмица Microsoft обяви придобиването на друга компания за сигурност – RiskIQ, която може да засича заплахи в целия ИТ отпечатък на дадена компания.

Софтуерът CloudKnox работи с публичния облак на Microsoft – Azure, какво и с облачните услуги на Amazon и Google. Софтуерът открива и може да премахва елементи на позволенията за достъп на служители и виртуални идентификатори, които не се използват активно, и може да показва известия за необичайна активност.

Корпоративният вицепрезидент на Microsoft Джой Чик обясни в публикация в блога на компанията, че с развитието на непроследявани облачни услуги (като виртуалните машини), за организациите става все по-трудно да упражняват строг контрол върху това кой и какво може да прави на тях.

„Сложните пробиви показват колко бързо злонамерени играчи могат да започнат да използват присвоени привилегировани пълномощия“, допълва той.

Стартъпът CloudKnox е основан през 2015 г. и е базиран в Сънивейл, Калифорния. Той има 58 служители според LinkedIn. Сред инвеститорите в компанията са Sorenson Ventures, Dell Technologies Capital и Foundation Capital.

Още технологични новини вижте във видеото на Bloomberg TV Bulgria! 

гледано: 1092   Още видео
Рейтинг 1 Рейтинг 2 Рейтинг 3 Рейтинг 4 Рейтинг 5
0 гласа

 

По статията работиха: Елена Кирилова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Salesforce очаква набраната от нея инерция да се запази