IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Microsoft се похвали с рекордно разпространение на Windows Phone в Европа

Според концерна разпространението на новата мобилна ОС в Европа е достигнало 20%

12:18 | 25.11.15 г.
Автор - снимка
Създател
Microsoft се похвали с рекордно разпространение на Windows Phone в Европа

Съвсем малко време остава до старта на разпространението на операционната система Windows 10 Mobile. С нейното излизане обаче американският технологичен концерн Microsoft се надява на ново увеличение на продажбите на своите смартфони. 



Статистиките на различни компании за пазарни анализи показват, че към октомври делът на Windows Phone в световен мащаб се е понижил до 1,7%, но Microsoft е на съвсем друго мнение. Софтуерният концерн съобщи, че разпространението на новата мобилна ОС в Европа е достигнало 20%.

Информацията идва от конференцията Bing Ads Next и бе представена от корпоративния вицепрезидент Рик ван дер Куй.

Тези резултати превишават всички очаквания и оценки на външните аналитици, предава Searchengineland.com.

Делът на търсачката Bing в Северна Америка превишава 20%, а Microsoft продължава да инвестира в нейното развитие въпреки сериозната преднина на Google. С увеличаване на разпространението на Windows 10 Microsoft очаква ръст и в дела на Bing.

На базата на Bing работи и персоналният компютърен асистент Cortana, като Microsoft продължава да усъвършенства Cortana и в момента работи върху поддръжката на максимален брой езици и диалекти.

Като цяло Microsoft успя да отчете през първото си фискално тримесечие за 2016 г. общо приходи за 20,38 млрд. долара, с 12 на сто по-малко отпреди година. Печалбата обаче се повиши с 2% до 4,62 млрд. долара.

 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 10:08 | 06.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още