IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Най-горещата видео игра в света е забранена в Китай

Регулаторите в страната твърдят, че тя не отговаря на ценностите на социализма

19:10 | 03.11.17 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;PlayerUnknown&rsquo;s Battlegrounds Facebook page</em></p>

Снимка: PlayerUnknown’s Battlegrounds Facebook page

Най-горещата видео игра в света ще бъде забранена на най-големия пазар. PlayerUnknown’s Battlegrounds, където играчите се борят кой да остане последен жив, е твърде кървава и изпълнена с насилие, сочи изявление на Китайската аудиовизуална и медийна асоциация, цитирана от Bloomberg.

Играта не отговаря на ценностите на социализма и е смятана за вредна за младите играчи, допълва се в документа.

Всеки лиценз за играта, известна като PUBG, е крайно нежелан, като се има предвид, че асоциацията се е консултирала с Държавната агенция по пресата, печата, радиото и телевизията (SAPPRFT) преди да направи изявлението си.

SAPPRFT е регулаторът, който лицензира цялото съдържание в Китай, и преди това забрани сериалите “Теория за Големия взрив” и “BoJack Horseman", както и редица други заглавия, включително миналогодишната версия на филма “Ловци на духове”.

Забраната съвпада с нарастващия интерес от страна на китайските играчи и компании към PlayerUnknown’s Battlegrounds, която е продала над 13 млн. копия тази година. Играта е дело на южнокорейската компания Bluehole.

Най-голямата китайска компания за игри Tencent Holdings е била в процес на преговори за получаване на лицензионни права, обяви Bluehole миналия месец. Tencent и Bluehole не са отговорили на запитванията за коментар.

PlayerUnknown’s Battlegrounds е вдъхновена от японския филм “Battle Royale” и дава възможност 100 играчи да бъдат позиционирани на остров, на който се бият до смърт. Последният, който остане жив, печели.

Китайският регулатор по съдържанието твърди, че строго се противопоставя на игри, подобни на “Battle Royale”, и те няма да могат да получат лиценз в страната. Асоциацията също така коментира, че китайските компании не разработват подобни игри и не са окуражавани да излъчват на живо свързано с тях съдържание.

Китай е най-големият пазар на видео игри в света. Очаква се приходите на индустрията да достигнат 27,5 млрд. долара тази година, което е над сумата в САЩ - 25 млрд. долара, сочат данни на компанията за проучвания Newzoo.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 02:09 | 12.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още