IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo пуска третата си мобилна игра на пазара

Компанията залага на популярното заглавие "Animal Crossing: Pocket Camp"

12:09 | 25.10.17 г.
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;www.nintendo.com</em></p>

Снимка: www.nintendo.com

Японската компания Nintendo прави нова важна стъпка в сферата на мобилните игри, като планира да пусне третото си мобилно заглавие: „Animal Crossing: Pocket Camp”, пише Bloomberg.

Играта ще бъде достъпна както на iOS на Apple, така и на Android от края на ноември. Това е първата смартфон игра по популярната видео игра за антропоморфните животни. Софтуерът ще бъде безплатен за сваляне, но ще позволява покупки вътре в играта, за да се ускори прогресът на играча – ключът към генерирането на печалба от подобни заглавия.

Анализаторите имат големи очаквания за новата игра. Goldman Sachs Group оценява, че “Animal Crossing” може да генерира два пъти повече средства от комбинираните приходи на предходните две игри за смартфони на Nintendo - “Super Mario Run” и „Fire Emblem Heroes”.

През тримесечието, завършило през юни, Nintendo генерира 9,1 млрд. йени (79 млн. долара) от бизнеса си със смартфони. В понеделник компанията ще представи отчета си за тримесечието, завършило през септември.

Книжата на Nintendo повишиха стойността си с 0,1% до 44,140 йени за акция в края на търговията в Токио, след като по-рано записаха ръст от 2,7%. От началото на годината цената на акциите на фирмата е скочила с 80 на сто, а пазарната ѝ капитализация достигна 55 млрд. долара.

Книжата на DeNA, партньорът на Nintendo в сферата на игрите за смартфони, понижиха стойността си с 3,5%, след като вчера се радваха на 7,8% скок.

Видео играта „Animal Crossing” дебютира през 2001 г. на конзолата Nintendo 64, като версии са се появявали и на DS и 3DS устройствата, за които са продали над 20 млн. копия.  

Повече новини за технологии можете да научите от видеото на Bloomberg TV Bulgaria.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 00:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още