IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo пуска три класически игри за Super Mario в Switch

Целта на компанията е да подкрепи продажбите си през празничния сезон

13:05 | 04.09.20 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка:&nbsp;Kiyoshi Ota/Bloomberg</em></p>

Снимка: Kiyoshi Ota/Bloomberg

Nintendo ще пусне три класически видео игри от своя популярен франчайз Mario за Nintendo Switch, опитвайки се да спечели от набраната от гейминга инерция по време на коронавирусната пандемия и преди празничния сезон, пише CNBC.

В презентация за отбелязване на 35-годишнината на серията тази седмица Nintendo обяви нови версии на добре познатите 3D заглавия, включително на Super Mario 64 от 1996 г., Super Mario Sunshine от 2002 г. и Super Mario Galaxy от 2007 г.

Игрите ще бъдат обединени в пакет, който компанията нарича Super Mario 3D All-Stars. Той ще бъде пуснат „ограничено“ от 18 септември тази година до 31 март 2021 г.

Освен това Nintendo пусна редица нови игри, включително версия със смесена реалност на Mario Kart, наречена Mario Kart Live: Home Circuit, както и Super Mario Bros.

Сред другите новини от компанията са тези за модерна версия на оригиналната Game & Watch от 80-те.

Mario Kart: Home Circuit ще бъде налична от 16 октомври на цена от 99,99 долара. Ninentdo твърди, че Game & Watch: Super Mario Bros. устройството ще излезе на 13 ноември за 49,99 долара. Все още не е ясно колко ще струва Super Mario 3D All-Stars.

Очаква се класическите версии да създадат по-голямо вълнение у потребителите с настъпването на празничния сезон за пазаруване. Компанията ще се опита да привлече играчите, особено в момент, в който Microsoft и Sony се очаква да пуснат своите нови конзоли, съответно Xbox Series X и PlayStation 5.

Ходът вероятно е добра новина за феновете, които от известно време очакват големи новини от Nintendo.  

От началото на годината акциите на Nintendo повишиха стойността си с 36%, но днес записаха леко понижение, в съответствие със спада на пазара на технологични акции по целия свят.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:01 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още