IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Nintendo пуска версия на "Super Mario Run" и за Android

Целта на компанията е да достигне до максимален брой потребители

12:19 | 19.01.17 г.
<p>
	<em>Снимка: архив Ройтерс</em></p>

Снимка: архив Ройтерс

Японската технологична компания Nintendo ще пусне версия за Android на своята мобилна игра "Super Mario Run" през март, след като от старта на играта през декември тя беше достъпна само през iPhone на Apple, предава Ройтерс.

Японската фирма обяви в Twitter плановете си.

Super Mario Run представлява голям залог за Nintendo, свързан с навлизането на компанията на пазара на мобилни игри, след като в миналото използваше популярните си герои само в игри за конзоли.

След пускането на играта на 15 декември миналата година, свалянията ѝ достигнаха над 40 млн. само за четири дни.

Чрез пускането на версия за Android Nintendo може да се насочи към много по-голям брой потенциални играчи.

Повече от четири на всеки пет смартфона, продадени през 2016 г., използват операционна система Android според компанията за пазарни проучвания IDC.

Въпреки това анализаторите посочват, че досега по-малко от един на всеки 10 души, който е свалил Super Mario Run безплатно, се е съгласил да плати 9,99 долара, за да отключи всички функции на играта.

Акциите на Nintendo се търгуваха с 1,1% по-ниско по време на сутрешната борсова сесия в Токио, в сравнение с 1% ръст на индекса Nikkei 225.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 03:34 | 14.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още