Регистрация

e-mail:

Потребителско име:

Парола:

Потвърди парола:

Код:

 съгласен съм с условията за ползване
 Ежедневен нюзлетър
 Седмичен нюзлетър

Софтуер

Облачният бизнес на SAP остава основен двигател на приходите

Германската група за бизнес софтуер потвърди предварителните си резултати за третото тримесечие и годишните си насоки

Облачният бизнес на SAP остава основен двигател на приходите

Снимка: Bloomberg

Германският технологичен концерн SAP заяви в четвъртък, че търсенето на облачния му бизнес расте. Германската група за бизнес софтуер потвърди предварителните си резултати за третото тримесечие и годишните си насоки, които представи миналата седмица, съобщава Ройтерс.

Компанията прогнозира приходите от облачното ѝ подразделение да се увеличат с 16-19% през годината като цяло, което ще помогне на приходите от облачния и софтуерния бизнес да нараснат с 2-4%.

Още по темата

Приходите на водещата база данни S/4HANA са се увеличили с 58% при постоянни валутни курсове, а новите резервации за облачното пространство – показател за развитието на бизнеса, бележат ръст от 22% през третото тримесечие на годишна база.

„Облачните ни приходи в момента представляват 35% от общите ни приходи и това увеличава дела ни от по-предвидими приходи, които са нараснали с 3 пр.п. до 77% на годишна база“, каза главният финансов директор Лука Мучич в разговор с журналисти.

SAP повиши прогнозата си за облачните и софтуерни приходи за годината с 200 млн. евро до 23,8-24,2 млрд. евро.

Коригираните приходи са се повишили с 5% до 6,68 млрд. евро през третото тримесечие до 30 септември, а коригираната печалба на акция е нараснала с 2% до 1,74 евро, подкрепена от печелившите инвестиции в рисков капитал – Sapphire Ventures.

По статията работиха: Виктория Тошкова, редактор Бойчо Попов

Последни новини

Още по темата

 
Спонсорирано съдържание

Коментари (0)


Още от Софтуер
Как безопасно и сигурно да намерите всяко приложение за смартфони Huawei