IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приложението за изучаване на езици Duolingo се насочва към борсата

Компанията вече е подала документи за първичното си публично предлагане

10:45 | 29.06.21 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
<p>
	<em>Снимка: www.duolingo.com/press</em></p>

Снимка: www.duolingo.com/press

Приложението за изучаване на чужди езици Duolingo подаде документи за първично публично предлагане в Съединените щати и разкри, че приходите му са нараснали повече от два пъти през първото тримесечие на тази година, предава Ройтерс.

Последно компанията беше оценена на 2,4 млрд. долара след кръг на финансиране за 35 млн. долара от Durable Capital Partners и General Atlantic, провел се през ноември.

Duolingo е записала приходи в размер на 55,4 млн. долара за трите месеца до 31 март. Нетната загуба за същия период се е увеличила до 13,5 млн. долара спрямо 2,2 млн. долара година по-рано.

Базираната в Питсбърг компания, която очаква да бъде листната на Nasdaq, е основана през 2011 г. от двама инженери – Луис фон Ан и Сивърин Хакър. Съоснователите се срещат в Carnegie Mellon University, където Луис е професор в катедрата по компютърни науки, а Сивърин е зает с докторантурата си.

Приложението Duolingo е свалено над 500 млн. пъти и е най-печелившото приложение в категория Образование в Google Play и App Store, посочва в проспекта си компанията.

Услугата предлага курсове на 40 езика на около 40 млн. месечно активни потребители. Има повече хора, които учат определени езици, като ирландски и хавайски, на платформата на компания, в която има хора, за които това са майчини езици, допълва компанията в документите.

Goldman Sachs & Co, както и Allen & Company, са водещите поематели на IPO-то. Компанията планира да започне да се търгува под символа „DUOL”.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 21:54 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още