IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Приложенията в магазина на Amazon достигнаха 200 хил.

Магазинът увеличи почти тройно размера си в последната година и вече е достъпен в почти 200 държави

11:51 | 11.04.14 г.
Автор - снимка
Създател
Автор - снимка
Редактор
Приложенията в магазина на Amazon достигнаха 200 хил.

Магазинът за приложения на американския технологичен гигант Amazon вече разполага с 200 000 приложения, твърди главният изпълнителен директор на Amazon Джеф Безос в писмо до инвеститорите.

„Магазинът увеличи почти тройно размера си в последната година и вече е достъпен в почти 200 държави“ споделя той в официалното писмо. 

Amazon Appstore дебютира през март 2011 г. с 3800 приложения, припомня CNet. През август 2013 г. от компанията се похвалиха, че броят на апликациите е достигнал 100 000, което означава, че за по-малко от година числото на наличните приложения се е удвоило.

Разбира се, за компанията предстои още доста дълъг път в догонването на Apple и Google, които разполагат вече с по над 1 млн. приложения в своите виртуални магазини.

Amazon продължава да твърди, че за нея по-важно е качеството на продукта, а не количеството. Затова  и американският технологичен гигант бил отделил много време в привличането на разработчици в опит да се създадат възможно най-добрите приложения за потребителите.

Wall Street обаче не се впечатли от думите на Безос. Акциите на Amazon поевтиняха от началото на годината с около 20 на сто.
 

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 12:05 | 04.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още