IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec

Производителят на Angry Birds обмисля IPO

Компанията не коментира евентуална сделка за придобиване от страна на китайския Tencent Holdings

10:29 | 19.06.17 г.
Автор - снимка
Създател
Производителят на Angry Birds обмисля IPO

Финландското студио за мобилни игри и анимации Rovio, производител на известната игра Angry Birds, заяви, че обмисля първично публично предлагане (IPO) в бъдеще, като отказа да коментира медийни публикации за евентуално придобиване от страна на китайския Tencent Holdings, предаде Ройтерс.

По-рано технологичният сайт The Information писа, позовавайки се на неназовани източници, че Tencent обмисля евентуална оферта за придобиване за 3 млрд. долара за Rovio, като добави, че Rovio обмисля и IPO.

„Ние и нашите акционери редовно обмисляме различни алтернативи за бъдещото развитие на Rovio“, поясни компанията в изявление до агенцията. 

„Листването на борсата в даден момент в бъдещето ще е възможна опция, за да подкрепим продължаващия силен ръст на Rovio и неговите стратегически цели. Въпреки това Rovio и собствениците му все още не са взели решение за възможно IPO", заяви компанията.

Tencent не е бил открит за коментар. 

След няколко години на спадащи резултати, съкращение на персонала и на разходите, Rovio се върна към печалбата през миналата година, след като пускането на филма Angry Birds насърчи продажбите на игри. 

70 на сто от компанията се притежава от Кай Хед, вуйчо на съоснователя Никлас Хед.

През миналата година пък Tencent купи мажоритарен дял от друг обещаващ финландски производител на игри - Supercell, в сделка, оценена на 8,6 млрд. долара.

Всяка новина е актив, следете Investor.bg и в Google News Showcase.
Последна актуализация: 08:27 | 13.09.22 г.
Специални проекти виж още
Още от Софтуер виж още

Коментари

Финанси виж още